Opossums | Sugar Land, TX – Official Website

Basic Information

opossumit ovat pussieläimiä, jotka ovat nisäkkäitä, joilla on pussi, jossa niiden poikaset imettävät syntymänsä jälkeen. Opossumi on Pohjois-Amerikan ainoa pussieläin. Naaras synnyttää tavallisesti 18-25 poikasta, joista jokainen on hunajamehiläistä pienempi. Äidillä on vain 13 nänniä, joten jos vauva ei tartu yhteen, se ei selviä. Kun vauva löytää nänni se roikkuu tiukasti ja ei päästä irti kuuteen viikkoon. Kuuden viikon kuluttua poikanen kiipeää ulos pussista ja takertuu emon selkään, jossa se pysyy kolmesta viiteen kuukautta. Ne ovat omin jaloin lähtiessään 7-9 senttimetriä kuonosta takapuoleen. Poikasten kuolleisuus pussissa on 10-25%, ja vieroituksen kautta selviytyneistä alle 10% elää yli vuoden. Se on kokonsa puolesta yksi lyhyimmin eläneistä nisäkkäistä.

Fun Facts

Opossumeilla on 50 hammasta, mikä on eniten yhdelläkään maanisäkkäällä. Etujalat toimivat sormien tavoin ja niiden takajalassa on peukalo kuin isovarpaassa. Pyrstöä voidaan käyttää viidennen käden tavoin, kun opossumi liikkuu puusta toiseen. Nuori opossumi voi roikkua pyrstöstään. Niiden erikoistumaton biologia, joustava ruokavalio ja lisääntymisstrategia tekevät niistä menestyksekkäitä uudisasukkaita ja selviytyjiä. Virginian opossumi on alun perin kotoisin Yhdysvaltain itäosista, ja sitä tuotiin tarkoituksella Länteen suuren laman aikana, luultavasti ravinnonlähteenä. Opossumien fossiileja löytyy 70 miljoonan vuoden takaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.